رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: عسل استحصالی از مراتع به علت رطوبت پائین، وجود گونه های مرتعی خاص ( فرفیون ها ) و نسبت قندها، از مرغوبترین عسل های کشور محسوب می شود.

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر؛ محمد علی حاتمی زاده ضمن گرامیداشت ۳۱ مردادماه روز جهانی عسل، اظهار کرد: علی رغم اینکه استان یزد کویری، خشک و کم بارش است ، ولی در دامنه های قله شیر کوه و کوهپایه های اطراف پوشش گیاهی با گونه های کمیاب مرتعی، مناطق نسبتا خوبی را برای پرورش زنبور عسل ایجاد کرده است ، لذا در مقطعی از سال ( اوخر زمستان تا اوایل تابستان ) در کوهپایه های اطراف شیرکوه پرورش زنبور عسل رونق دارد.

وی با بیان اینکه حدود ۶۸۳ نفر زنبوردار با ۹۵ هزار و ۶۲۱ کلنی زنبور عسل در استان فعالیت میکند، افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۹۷ تن عسل، ۴.۸ کیلوگرم ژله رویال، ۳۱۷ کیلوگرم گرده گل و ۵۱ کیلوگرم بره موم تولید شده که بیش از ۸۰ درصد آن مربوط به شهرستان های مهریز و تفت است.

به گفته این مقام مسئول با پیگیری های انجام شده توسط استان و وزارت جهاد کشاورزی مشکل بیمه، تسهیلات و نهاده های زنبوداران در حال بررسی بوده و در این خصوص اقداماتی صورت گرفته و انشالله در آینده نزدیک مشکلات مرتفع خواهد شد.

حاتمی زاده در پایان ضمن اشاره به اینکه عسل یزد به استان های همجوار صادر میشود، خاطر نشان کرد: عسل استحصالی در استان یزد بدلیل گونه های خاص مرتعی، کوهستانی و کوهپایه ای در کویر همانند فرفیون ها (خشیر)، آویشن، گون، گاوزبان و مرزنگوش همچنین رطوبت حداقل۱۷ درصد از عسلهای ممتاز ایران به حساب می آید.