مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به اینکه تامین مالی جمعی طرح های اقتصادی از برنامه های اقتصادی دولت است، گفت: بیش از سه هزار میلیارد ریال معادل ۵ درصد حجم سرمایه تامین شده کشور در سالجاری در قالب سکوهای تامین مالی جمعی، به ۱۵ بنگاه اقتصادی استان یزد تزریق شد.

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر، محمد دهقان منشادی افزود: بررسی عملکرد سکوهای تامین مالی جمعی نشان می‌دهد از ۷۳۹ طرح تامین مالی شده در سکوهای تامین مالی جمعی کشور،  مجموعا ۲۶ طرح مربوط به  استان یزد است.

وی اظهار کرد: بنا بر اطلاعات در دسترس تا شهریور ماه ۱۴۰۳، حجم سرمایه تامین شده از ۳۰ سکوی تامین مالی جمعی فعال در کشور برابر با  ۷۱ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی با بیان این که سرمایه‌های تامین شده در یزد در مقایسه با سهم دو درصدی استان از تولید ناخالص داخلی، رقم مناسبی به نظر می‌رسد، ادامه داد: همچنین میانگین نرخ سود طرح‌های استان یزد ۴۰ درصد و کمترین نرخ سود طرح های تامین مالی شده استان ۳۰ درصد بوده است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان اضافه کرد: از نظر پراکندگی جغرافیایی طرح‌های تامین مالی شده از طریق سکوهای تامین مالی جمعی، ۵۷ درصد طرح‌ها مربوط به شهر یزد و ۱۲ درصد شهرستان زارچ است و شهرستان‌های بافق، ابرکوه، میبد و اردکان هر کدام چهار درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

دهقان منشادی افزود: علاوه بر تامین مالی شرکت‌های یزدی از سکوهای تامین مالی جمعی کشور، اولین سکوی تامین مالی جمعی استان یزد نیز در سال جاری با دریافت مجوز از فرابورس به طور رسمی در استان آغاز به کار کرده است.

اصطلاح تأمین مالی جمعی برای نخستین بار توسط جف­هاو (۲۰۰۸) در کتاب «جمع‌­سپاری» عنوان شد. تامین مالی جمعی به معنای جذب سرمایه از تعداد زیادی از افراد، معمولاً از طریق اینترنت و پلتفرم‌های آنلاین، برای حمایت از طرح‌ها و ایده‌های مختلف است.